Covid Test Online

Last update:
Avatar
by Jeremy Di Sciacca
Volgen

Wil je weten of je een covid-test moet laten afnemen? Dat kun je nu te weten komen via een vragenlijst op www.mijngezondheid.be. Je krijgt vanaf nu ook automatisch een afwezigheidsattest als bewijs voor de werkgever. Lees hieronder meer.

 

Hoe verloopt de vragenlijst?

 

Blijkt uit de vragenlijst ( Self Assesment Tool ) dat je je beter laat testen, dan kan je meteen een testcode aanvragen om naar een testcentrum te gaan. 

Die testcode komt samen met een afwezigheidsattest voor je quarantaine, dit kan je dan aan je werkgever overhandigen. Vanaf dat moment dien je in quarantaine te gaan tot het testresultaat bekend is.

 

Het attest garandeert het gewaarborgd loon tijdens de quarantaine, met een maximale periode van 36u. Deze periode start op de datum en het uur van ontvangst van de testcode, voor de duratie van het afwezigheidsattest van de Self Assessment Testingtool, tot de bekendmaking van het resultaat van de test.

 

⚠️ Let wel: je dient je, bij afgifte van het afwezigheidsattest door de Self Assessment Testingtool, zo snel mogelijk te laten testen in een erkend testcentrum. Dit zal door de vele aanvragen misschien niet in elke regio even snel gaan. Een testresultaat zal dus niet altijd binnen de 36u te bekomen zijn.

Wij raden daarom aan om je over de verwerkingstijd te informeren en in dat geval toch al de huisarts te contacteren zodat je in tussentijd een attest van arbeidsongeschiktheid hebt.

 

Resultaat

 

In functie van het resultaat van de test kan de werknemer al dan niet het werk hervatten. Bij een positief resultaat zal je als werknemer een nieuw quarantaine attest krijgen.

 

⚠️ Je kan van bovenstaande procedure maximaal 3 keer gebruik maken tijdens de duurtijd van de CAO.

 

Indien je ziek bent of ondertussen ziek wordt, kan je gewoon een ziektebriefje aanvragen en rekenen op ziekteverlof.

 

 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.