Groeipakket: 120 euro extra per kind

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Een laag inkomen en getroffen door inkomensverlies? Dan kan je misschien nog een extra steun bovenop het groeipakket (ex-kinderbijslag) krijgen. Deze is vanaf vandaag aan te vragen!

 

Voor wie?

Je moet natuurlijk nu al kinderbijslag krijgen, maar daarnaast zijn er nog enkele andere voorwaarden:

  • Je moet samen met je eventuele partner minder dan 2213,30 euro bruto verdienen in een van de maanden maart, april, mei of juni.

    Wie alleenstaand is en enkel een inkomen heeft via dienstencheques voldoet daar normaal gezien aan. Werk je deeltijds of heb je een inkomen van minder dan 13,5 euro per uur, dan is het zeker de moeite om te kijken of je ervoor in aanmerking komt!
  • Je moet een inkomensverlies van minstens 10% hebben in maart, april mei of juni tegenover januari of februari 2020. Dat zal voor de meesten van jullie het geval zijn (gewoon al omdat er in januari 23 werkdagen waren). 

Hoeveel?

Je ontvangt eenmalig een extra bedrag van 120 euro voor elk kind dat recht heeft op een Groeipakket.

Dat bedrag ontvang je in drie schijven van 40 euro: een eerste schijf van 40 euro voor de maand waarin je de aanvraag doet en telkens nog eens 40 euro voor de twee daaropvolgende maanden.

De toeslag wordt apart betaald. Je ontvangt hem dus niet samen met je Groeipakket.

 

Hoe krijg ik dit?

Je ontvangt de COVID-19-toeslag niet automatisch. Een aanvraag is nodig.

Je vraagt de toeslag aan bij de uitbetaler van je Groeipakket. Dat kan van 15 juni tot en met 31 oktober 2020.

Dit zijn de aanvraagformulieren per uitbetaler:

Ken je jouw uitbetaler niet? Je vindt je uitbetaler hier (of kijk op je rekeninguittreksels).

 

Wanneer krijg je de toeslag?

Je uitbetaler gaat op basis van je aanvraag na of je aan alle voorwaarden voldoet en betaalt de toeslag uit als je in aanmerking komt.

Je ontvangt de eerste schijf van 40 euro zo snel mogelijk na de goedkeuring van je aanvraag. De volgende twee schijven ontvang je telkens in het begin van de maand.

Wat als je gescheiden bent?

Zijn jullie beiden begunstigden van het Groeipakket en woont je kind evenveel bij jou als bij de andere ouder (gelijkverdeelde huisvesting)? Dan kan elke ouder de helft van de COVID-19-toeslag krijgen als zijn/haar gezin aan de voorwaarden voldoet. Beide ouders moeten daarvoor een aanvraag doen.

Woont je kind meer dan de helft van de tijd bij jou of ben jij de enige begunstigde van het Groeipakket, dan krijg jij de volledige toeslag als je er recht op hebt.

 

Meer vragen? 

Neem contact op met je kinderbijslagfonds (groeipakket): https://www.groeipakket.be/nl/5-uitbetalers

 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.