kan ik iets bijverdienen tijdens mijn pensioen?

Last update:
Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Wat is de invloed op mijn pensioen als ik tijdelijk meer werk of terug aan de slag ga om hulp te bieden in de strijd tegen het coronavirus?

Gepensioneerde verpleegsters, dokters, gezondheidsdeskundigen en andere beroepen mogen voor de duur van de pandemie onbeperkt bijverdienen bovenop hun pensioen.

Welk soort pensioen u ook ontvangt - of het nu een rust- of een overlevingspensioen of een overgangsuitkering is - er zal geen enkel gevolg zijn voor de betaling van uw pensioen als u tijdelijk meer werkt of weer aan de slag gaat om uw vroegere collega’s te helpen.

Na afloop van de pandemie zullen opnieuw de normale regels gelden als u bijverdient als gepensioneerde.

 

Ik klus bij als gepensioneerde en ben nu tijdelijk werkloos door de coronamaatregelen. Wat betekent dit voor de uitbetaling van mijn pensioen?

Tijdens de duur van de pandemie zal tijdelijke werkloosheid geen enkele invloed hebben op de uitbetaling van uw pensioen. Pas op: het recht op tijdelijke werkloosheid is niet voor alle gepensioneerden. Ook andere inkomsten of voordelen die u naar aanleiding van de pandemie van een federale, regionale of lokale overheid ontvangt, hebben geen invloed op de uitbetaling van uw pensioen.

Na afloop van de pandemie gelden opnieuw de normale regelsTijdelijke werkloosheid zal er dan voor zorgen dat de uitbetaling van uw pensioen wordt geschorst omdat u uw pensioen niet mag combineren met een sociale uitkering.

 
 

 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.