Ik ben net werkloos geworden. Wat moet ik doen?

Last update:
Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Dit zijn de te volgen stappen:

Stap 1

Vraag aan je laatste werkgever je C4. Gaat het maar over een korte periode en was je daarvoor niet werkloos, dan heb je ook de C4 van je vorige werkgevers nodig. 

Stap 2

Schrijf je in bij de VDAB (Vlaanderen) of Actiris (Brussel). Dit kan online gebeuren. Print het inschrijvingsformulier af of sla het PDF-document op. 

Stap 3

Schrijf een brief met wat uitleg over de reden van ontslag van je vorige job. Dit kan nuttig zijn om na te gaan of je dossier een probleem kan vormen voor de RVA. Geef ook aan, als je slechts kort bij je laatste werkgever werkte, waar je vroeger werkte en hoeveel uur je daar hebt gewerkt. Vermeldt ook zeker wat de eerste dag van werkloosheid was. Dit kan later zijn dan je laatste tewerkstellingsdag wegens bijvoorbeeld ziekte. 

Stap 4

Bezorg je C4, je inschrijvingsbrief bij de VDAB en je zelfgeschreven brief aan de werkloosheidsdienst van het ABVV. Hier vind je de contactgegevens voor jouw regio: http://www.abvv.be/-/aangepaste-abvv-dienstverlening

Onze brievenbussen worden nog steeds geledigd ook al werkt men achter gesloten deur.

Stap 5

Het ABVV contacteert je indien ze nog bijkomende inlichtingen nodig hebbenen. Eens je dossier volledig is, dienen ze deze in bij de RVA. 

 Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

2 opmerkingen
  • Beste
    C4 en vdab inschrijvenbewijs als ik gooei voor de bus brieven van ABVV,
    Gr said

    0
  • Je mag dit inderdaad in de brievenbus van het ABVV gooien.

    0
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.