Ik ben volledig werkloos. Hoe moet ik mijn dopkaart indienen?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Volledige werklozen mogen tot 31 augustus uitzonderlijk hun controlekaart indienen vanaf de vijfde werkdag voor het einde van de maand. Dit betekent:

  • vanaf 26 maart voor de maand maart
  • vanaf 25 april voor de maand april
  • vanaf 26 mei voor de maand mei
  • vanaf 25 juni voor de maand juni
  • vanaf 25 juli voor de maand juli
  • vanaf 25 juli voor de maand augustus

Volgt u een opleiding?

Tot eind augustus is het aanwezigheidsattest (formulier C98) in het kader van een vorming niet meer vereist.

In principe moet een voltijds werkloze die een opleiding wil volgen immers een vrijstelling vragen voor het zoeken naar werk. Tijdens deze vrijstlling, is hij verplicht een dopkaart én een aanwezigheidsattest in te dienen. Omwille van de administratieve vereenvoudiging en snellere uitbetaling van werkloosheidsuitkeringen, is het aanwezigheidsattest C98 niet meer noodzakelijk van februari tot juni 2020. De betaling van werkloosheidsuitkeringen gaat toch door. 

U kreeg een brief van de RVA voor een verhoor in verband met uw gezinstoestand? 

De controle van gezinstoestanden en verhoren op de RVA kunnen niet plaatsvinden. Indien u tussen februari en maart 2020 een dergelijke brief kreeg voor een verhoor, zal deze afspraak niet plaatsvinden. De regels rond gezinstoestanden blijven natuurlijk wel geldig. 

 Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.