Ik ben een uitzendkracht. Kan er voor mij tijdelijke werkloosheid worden ingevoerd?

Last update:
Avatar
by ABVV
Volgen

Je hebt recht op tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht op voorwaarde dat je op dat moment nog verbonden bent met een arbeidsovereenkomst en na de periode van overmacht bij dezelfde gebruiker tewerkgesteld wordt.

 

Daarnaast is tijdelijke  werkloosheid wegens economische oorzaken mogelijk. Voor uitzendkrachten is deze vorm van tijdelijke werkloosheid mogelijk als ze verenigbaar is met het motief van de aanwerving.

Bijvoorbeeld: een uitzendkracht die een vaste werknemer vervangt, kan wel in economische werkloosheid worden geplaatst; een uitzendkracht die werd aangeworven voor een tijdelijke vermeerdering van werk in principe niet.

 

Daarnaast is tijdelijke  werkloosheid wegens economische oorzaken mogelijk als:

-       Er werkgebrek om economische redenen is in de sector;

-       Je sedert tenminste 3 maanden tewerkgesteld bent bij de gebruiker. Worden meegeteld voor deze anciënniteit:

-       Periodes van schorsing van maximum 7 dagen en

-       Periodes van schorsing gedurende dewelke sociale bijdragen werden betaald en de uitzendkracht niet bij een andere gebruiker was tewerkgesteld.

  

 

Meer info over uitzendwerk in corona?

https://www.rechtenuitzendkracht.be/nl-BE/article/wat-met-uitzendkrachten-in-tijden-van-het-coronavirus/217/

 

 Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.