Ik ben ziek en mijn werkgever zet me op tijdelijke werkloosheid.

Last update:
Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen
Als je ziek bent en je krijgt tijdelijke werkloosheid, heb je niet altijd recht op gewaarborgd loon. Er zijn 3 situaties die kunnen gebeuren:
 
  • Word je ziek en werd je "toevallig" op hetzelfde moment tijdelijk werkloos gezet, dan heb je geen recht op gewaarborgd loon, maar valt direct op het ziekenfonds terug. Je moet direct een aanvraag indienen bij de mutualiteit.--> Hier wordt vaak ten onrechte gebruik van gemaakt door de werkgever. Eigenlijk moet je gewaarborgd loon krijgen, maar ze doen het niet en zetten ze je dan op tijdelijke werkloosheid zodat het hen geen geld kost. Men kan dit nu jammergenoeg doen omdat de voorwaarden voor tijdelijke werkloosheid corona niet streng zijn.
  • Word je ziek en was je al tijdelijke werkloos: Ook dan moet je DIRECT een aanvraag indienen bij de mutualiteit. Je hebt geen recht op gewaarborgd loon, maar valt immers direct op het ziekenfonds terug.
  • Word je ziek en ben je nog niet in tijdelijke werkloosheid: dan heb je recht op gewaarborgd loon voor de dagen tot je effectief op tijdelijke werkloosheid wordt gezet.  vanaf de dag dat je op tijdelijke werkloosheid wordt gezet moet je ziekteuitkeringen van de mutualiteit krijgen. 
 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.