Ik ben ziek en mijn werkgever geeft tijdelijke werkloosheid. Wie betaalt mij?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen
Als je ziek bent en je krijgt tijdelijke werkloosheid, heb je niet altijd recht op gewaarborgd loon. Er zijn 3 situaties die kunnen gebeuren:
 
  • Word je ziek en ben je al in tijdelijke werkloosheid: dan moet je DIRECT een aanvraag indienen bij de mutualiteit. Je hebt geen recht op gewaarborgd loon, maar valt immers direct op het ziekenfonds terug.
  • Word je ziek en ben je nog niet in tijdelijke werkloosheid: dan heb je recht op gewaarborgd loon voor de dagen die nog geen tijdelijke werkloosheid is en ziekteuitkeringen van de mutualiteit voor de dagen tijdens de corona-werkloosheid.
  • Word je ziek en ben je "toevallig" op hetzelfde moment tijdelijk werkloos gesteld, dan heb je geen recht op gewaarborgd loon, maar valt direct op het ziekenfonds terug. Ook hier moet je direct een aanvraag indienen bij de mutualiteit.
In principe heb je na 48 uur een "boete" van 10% aan je been (10% minder uitkering van de mutualiteit) als je te laat je aanvraag doet bij de mutualiteit. Hoe de regering in deze tijden van verminderde mobiliteit daar mee om zal gaan, weten we nog niet. 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.