Ik heb nog geen jaar gewerkt. Kan ik nu tijdelijke werkloosheid krijgen?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Om recht te hebben op economische werkloosheid moet je normaal gezien minstens 1 jaar gewerkt hebben. Economische werkloosheid wordt gebruikt indien je door het afbellen van klanten of bestellingen tijdelijk niet kan werken (grofweg dus omwille van de economische crisis door de corona-epidemie).

Door deze corona-epidemie zijn de toelaatbaarheidsvoorwaarden voor tijdelijke werkloosheid wegens economische redenen afgeschaft. Je kan dus in alle geval beroep doen op de huidige coronawerkloosheid.

 

Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

1 opmerking
  • Geachtr ABVV, ik ben momenteel in mijn opzegtermijn en dat duurt tot 05/04/2020.ik heb werk gevonden voor corona crisis maar door mojn opzegtermijn ik kan daar niet starten, waar ik nu werken wij moeten werken bij particulieren en ik ben echt bang van. mijn werkgever wil niet stoppen met werken. mijn vraag is als ik in economisch werkloosheid gaan krijg ik uitkering of niet ?met Hoogachten Admir.

    0
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.