Krijg ik naast de tijdelijke werkloosheid nog een aanvullende vergoeding?

Last update:
Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Aanvullingen op de werkloosheidsuitkeringen worden vaak onderhandeld in de sector of in het bedrijf.

  • De werknemer (arbeider of bediende) die in de periode van 13/03/2020 tot 31/12/2021 tijdelijk werkloos wordt gesteld wegens overmacht omwille van het coronavirus, ontvangt bovenop de werkloosheidsuitkering een supplement van 5,63 euro per dag, ten laste van de RVA. Voor een deeltijdse werknemer wordt het aantal uren werkloosheid omgezet in volle dagen. Ben je dus bijvoorbeeld 19 uur per week werkloos, dan heb je recht op de helft van wat een voltijdse werknemer krijgt.  
  • De werknemer (arbeider of bediende) die tijdelijk werkloos wordt gesteld op grond van economische oorzaken heeft, bovenop zijn werkloosheidsuitkering, recht op een aanvullende vergoeding van minstens 2 euro per dag van tijdelijke werkloosheid. Dit supplement wordt betaald door de werkgever of door een Fonds voor Bestaanszekerheid.

Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

1 opmerking
  • Waarom krijgen wij in de dienstenchequesector maar 60% als we door overmacht economisch staan?
    Ons loon is zo al heel laag en dan nog door gedwongen economisch te moeten staan door zieke klanten hebben we dan nog minder! Ons rekeningen moeten ook betaald blijven! Vrees dat er zo veel mensen in de problemen gaan kopen om de rekeningen te kunnen betalen want mijn man werkt in de horeca en staat ook 3 weken economisch! En verliest ook veel loon! 😥🙄

    0
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.