Hoeveel bedraagt mijn uitkering ik als ik op tijdelijke werkloosheid corona word gezet?

Last update:
Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Je ontvangt 70% van je loon ongeacht je gezinstoestandHet bruto-maximumloon waarop dit bedrag wordt berekend is 2.754,76 euro. Verdien je meer, dan zal je uitkering toch berekend worden op dit begrensd loon.

De minimumuitkering is 55,59 euro/dag wat neerkomt op 1445,34 euro bruto per maand. Voor een volledige maand ontvang je 26 daguitkeringen.

Op deze uitkering wordt 15% voorheffing ingehouden. Dit zorgt ervoor dat je netto iets meer overhoudt.  

Je ontvangt ook een toeslag van 5,63 euro bruto per dag van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (-15% bedrijfsvoorheffing). Het ABVV betaalt dit bedrag samen met je uitkering.

Sommige sectoren kunnen hogere aanvullingen voorzien. Het is interessant om dit te checken bij je delegee. Deze aanvulling worden automatisch op je rekening gestort, je hebt hiervoor geen formulieren nodig.

Let op! Staar je niet blind op het nettobedrag dat je nu ontvangt. De eindafrekening volgt pas volgend jaar, in 2021, met de belastingen die worden berekend op al je inkomsten van 2020. Meer info op deze pagina op de website van de FOD Financiën.

Opmerkingen

1 opmerking
  • Ik ben op vervroegd pensioen en werk normaal nog enkele uren maar nu zijn we economische werkloos ,heb ik op werkloosheidsuitkering en pensioen en moet ik iets speciaals doen

    0
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.