Kan ik tijdelijke werkloosheid combineren met een zelfstandige activiteit?

Last update:
Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

In theorie kan je een zelfstandige activiteit combineren met tijdelijke werkloosheid, in de praktijk zijn er wel héél wat voorwaarden zodat het voor de meeste mensen helaas niet mogelijk is.

Op de site van de RVA kan je de voorwaarden vinden voor cumulatie werkloosheidsuitkeringen met een zelfstandige (neven)activiteit. Tijdens de corona-crisis zijn de aangifte en cumulatievoorwaarden van een bijberoep aangepast:

Er wordt tot 31/12/2021 een versoepeling toegestaan voor tijdelijk werklozen die, vóór ze op tijdelijke werkloosheid werden gesteld, al een bijberoep uitoefenden.
Het bijberoep moet u niet aangeven en de andere voorwaarden wat betreft het tijdstip waarop u de activiteit uitoefent en het soort activiteit moet u niet vervullen.
De inkomsten uit uw bijberoep zijn zonder invloed op de werkloosheidsuitkering.

 

Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.