Wat met tijdelijke werkloosheid als ik deeltijds werk?

Last update:
Avatar
by Admin 1
Volgen

Werk je deeltijds zonder andere job?

Als jouw werkuren voor een bepaalde dag volledig wegvallen omdat een opdracht wegvalt, dan kan de werkgever je op tijdelijke werkloosheid zetten.

Indien je deeltijds werkt, en je bv. op maandag normaal 2 verschillende opdrachten hebt, en er valt slechts 1 opdracht weg, dan zal de werkgever moeten schuiven met je opdrachten zodat hij/zij je toch een volledige dag op tijdelijke werkloosheid kan zetten. Een halve dag is in dat geval niet mogelijk.

 

Werk je deeltijds in combinatie met een andere job ?

Stel dat je wel nog kan blijven werken op job B, dan kan de werkgever van job A je perfect op tijdelijke werkloosheid zetten. 

 

Werk je deeltijds om medische redenen ("progressieve tewerkstelling")?

Dan heb je ook recht op tijdelijke werkloosheid, onder dezelfde voorwaarden zoals anders. Je uren die je normaal moet werken kunnen betaald worden via tijdelijke werkloosheid, de uren die je normaal via de ziekteuitkering krijgt, blijven ten laste van de mutualiteit. Pas op: werk je in een beschutte werkplaats, dan is de regeling wel anders. Contacteer daar je werkgever. 

Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

3 opmerkingen
  • Beste, ik ben zopas op 2 maart bij een nieuwe werkgever gestart dit aan 16 uren per week. Ik ben normaal al mijn hele werkgever vrijgesteld van rechten, waarom ik weet daar geen reden voor. De reden dat ik 16uren werk komt door mijn opleiding zorgkundige want ik heb ook uren nodig om mijn stages te kunnen vervolledigen. Wat ik nu lees en mij zorgen in maak is dat ik dus nu maand maart niks zal verdienen klopt dat? Mvg Kelly Hopelijk heb ik hier snel duidelijkheid over. Wie ga mij dit kunnen vertellen waar ik nu recht ga op hebben.

    0
  • Mijn werkgever Group f vind dat wij gerust weer kunnen gaan werken. Daarvoor hebben ze ons zelfs zaterdag 28 maart opgebeld. Wij moeten zelf al onze klanten contacteren en ze overtuigen om ons terug te laten komen. Dit alles doordat minister Jambon vind dat wij gerust weer kunnen werken. We moeten de klanten maar naar andere kamers sturen, alsof wij de mensen zomaar kunnen wegsturen. Wij hebben die macht niet en ik vind dit echt ongehoord.

    0
  • test

    0
Artikel is gesloten voor opmerkingen.