Ik ben zwanger, hoe zit het met mijn situatie?

Last update:
Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Het contact met zieke klanten, ongeacht de ziekte, is zowel voor zwangere als voor niet-zwangere poetsvrouwen sterk af te raden. Zie onze andere artikels:  Wat als ik werk met zieke klanten? Aarzel sowieso niet om naar de huisarts te gaan bij twijfel.

Voel je je ziek, aarzel dan niet contact op te nemen met je huisarts via telefoon. Deze zal indien nodig een getuigschrift van arbeidsongeschiktheid voorschrijven. 

Ben je nog niet ziek, maar zegt je huisarts dat het werk teveel risico's met zich meebrengt, dan kan je een werkverwijdering aanvragen bij de arbeidsgeneesheer. Vraag dan aan je huisarts voor een medisch attest van je zwangerschap en vraag bij de werkgever een contact met de arbeidsgeneesheer aan. Je hebt dan recht op 78,237% van je normale brutoloon. 

 Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

 

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.