Dient mijn werkgever mondmaskers te voorzien als ik voor het werk met derden in contact kom?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Het dragen van mondmaskers heeft niet veel zin als preventiemaatregel tegen het coronavirus in de eerste fase van de uitbraak van de ziekte. Nu de mondmaskers terug volop beschikbaar zijn en de kans bestaat dat je terug met méér mensen op het werk in aanraking komt, zullen mondmaskers terug aangeraden worden voor niet-medisch personeel. Een algemene verplichting is er nog niet, maar je kan aan je arbeidsgeneesheer wel vragen of dit voor jouw job verplicht kan zijn. Je vakbond kan je hierbij helpen. 

Wie recent (minder dan 14 dagen) uit risicogebieden is teruggekeerd of in contact is geweest met besmette personen, wordt aangeraden een professioneel mondmasker te dragen voor zover ze de symptomen van het coronavirus vertonen (koorts, hoesten en kortademigheid). Voor het medisch personeel geldt wel het advies altijd professionele mondmaskers te dragen.

Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.