Heb ik recht op tijdelijke werkloosheid en hoe vraag ik het aan?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Om recht te hebben op een uitkering wegens tijdelijke werkloosheid moet je met je werkgever verbonden zijn door een arbeidsovereenkomst op de dag dat je tijdelijk werkloos wordt gesteld. 

Er zijn verschillende vormen van tijdelijke werkloosheid:

 

Tijdelijke werkloosheid omwille van economische redenen:

=> Om recht te hebben op uitkeringen werkloosheid wegens economische redenen moet je normaalgezien kunnen aantonen dat je voldoende dagen gewerkt hebt (toelaatbaarheidsvoorwaarden). Je hoeft hier door corona nu tot eind 2020 niet meer aan te voldoen. Bovendien worden de uitkeringen tot 70% vergoed. Voor economische redenen is er een extra supplement voorzien, maar het bedrag is afhankelijk van de sector. 

 

Tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht corona:

=> is er vanaf 1 september enkel nog voor de bedrijven of sectoren die uitzonderlijk hard getroffen zijn.  Hier geldt een vereenvoudigde aangifte, een soepele regeling ivm bijverdienen en een supplement van 5,63€/dag. 

 Tijdelijke werkloosheid omwille van overmacht :

 =>  Is er voor alle bedrijven en is de klassieke regeling van tijdelijke werkloosheid overmacht met wel de verhoogde uitkering van 70%. Maar voor deze TW is er geen supplement, of soepelere regeling. Controlekaart is ook nodig. Kan ook wel toegepast worden in geval van quarantaine bvb. 

 

Wat moet ik doen?

Goed om weten: het is je werkgever die jou op een vorm van tijdelijke werkloosheid zet. Je werkgever weet dus over welk systeem het gaat. Het is ook je werkgever die de aangifte doet en de procedure in gang zet.
 
Je valt onder de regeling van bijzonder zwaar getroffen bedrijf of sector.
Voor jou blijft dezelfde regeling van toepassing als deze die gold tot augustus. Je moet dus normaal zelf niets doen (tenzij je voor september nog niet werkloos was) De ABVV-werkloosheidsdienst ontvangt deze informatie van de RVA. 
 
Ik word tijdelijk werkloos vanaf 1 september maar mijn bedrijf valt niet onder de regeling van ‘bijzonder zwaar getroffen’ bedrijven of sector.
Je werkgever deelt de vorm van tijdelijke werkloosheid (omwille van overmacht of omwille van economische redenen)  mee aan de RVA. De ABVV-werkloosheidsdienst ontvangt deze informatie, gaat na of je formaliteiten moet vervullen en neemt indien nodig contact op met jou. Je zult normaal gezien ook een controlekaart ontvangen van je werkgever.

Voor meer info raadpleeg de ABVV-werkloosheidsdienst van je regio.

 

 

Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.