Heb ik recht op tijdelijke werkloosheid?

Avatar
by ABVV/ACCG/FGTB
Volgen

Om recht te hebben op een uitkering wegens tijdelijke werkloosheid moet je met je werkgever verbonden zijn door een arbeidsovereenkomst op de dag dat je tijdelijk werkloos wordt gesteld. 

In het kader van de uitbraak van het coronavirus zijn de twee vormen van tijdelijke werkloosheid (economisch en overmacht) gelijkstesteld. De procedure werd vereenvoudigd!

 

Dit zijn mogelijke redenen:

je werkgever is getroffen door de lock-down, je werkgever moet zijn activiteiten tijdelijk stopzetten omdat hij afhangt van China waar de grondstoffen geblokkeerd zijn, ..of krijgt minder bestellingen binnen..

 De RVA aanvaardt ook overmacht voor ouders die niet kunnen telewerken en geen opvang vinden voor hun kinderen. Er wordt van uit gegaan dat dit uitzonderlijk is, en de ouder zal duidelijk moeten aantonen dat er geen opvang was en er geen alternatieven ter beschikking waren.

=> Normaalgezien moet je om recht te hebben op uitkeringen werkloosheid wegens economische oorzaken aantonen dat je voldoende dagen gewerkt hebt (toelaatbaarheidsvoorwaarden). En zijn er voorwaarden m.b.t. een bijberoep.  Deze voorwaarden zijn tijdelijk (tot 31 augustus) opgeheven. Alle werknemers hebben dus recht op uitkeringen

Voor meer info raadpleeg de ABVV-werkloosheidsdienst van je regio.

Wij proberen elke vraag zo goed als mogelijk te beantwoorden. Door de steeds veranderende situatie kan het zijn dat deze informatie niet meer geldig is. Gelieve hiervoor begrip te hebben, wij stellen alles in het werk om deze site zo actueel mogelijk te houden.

Opmerkingen

0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.